tiistai 1. joulukuuta 2015

Joulukalenteri#1

Minun ratsastushistoriani
Tästä alkaa blogin joulukalenteri!

Ensimmäisen kerran istuin hevosen selässä 8kk ikäisenä ja siitä eteenpäin talutuksessa muutamia kierroksia shetuilla. Aloitin ratsastuksen 3 vuotiaana n. 9 vuotta sitten. Aloitin käymään suoraan ratsastustunneilla Hyvinkään ratsastuskeskuksessa.
Oijoijoi kun menee hyvin! :D
 Alkuun menin tietysti pienimmillä poneilla, koska olin ryhmän nuorin ja pienin. Sainkin lempinimen Tappi . Kun olin käynyt tunneilla 3.v Äiti ehdotti, että kävisimme katsomassa ihanaa nallekarhuponia Pikkistä. Niinpä lähdimme Poriin katsomaan sitä. Ja niinhän siinä kävi Pikkis lähti mukaamme. Pikkis sai asua ratsastuskoululla jos se osallistui tunneille. Pikkis oli tuntiponina vuoden ja minä ratsastin sillä aina viikonloppuina ja sillon kun se ei ollut tunneilla. Ja kuten arvata saatta 6.v ratsastelut eivät olleet niin rankkoja että se jaksoi myös tunneilla.
Kisois 2 piksulla!


  Kesällä 2010 muutimme tänne missä nyt asumme. Päätimme hankkia Pikkikselle oman ystävän. Silloin kävimme kokeilemassa paria villiä shettistä, mutta mikään ei tuntunut sopivalta. Eräänä päivänä bongasimme netistä kivan oloisen kirjavan poniruunan joka oli tulossa Saksasta suomeen viikon päästä. Parin viikon kuluttua kävimme katsomassa valloittavaa Billy ponia joka lähti myöskin mukaan. Poneilla kävimme tunneilla sisareni kanssa.


Minä ja Billy <3

 2011 talvella Rupesimme etsimään opetusmestari ponia jolla voisi kehittyä. Ponia ei vain löytynyt. Paria kävimme kokeilemassa ja mikään ei oikein tuntunut kivalta. Kesällä newforestinponin Jemmyn omistaja kysyi onko meilä vielä ponia. No eihän meillä ollut ja menimme katsomaan Jemmyä. Niinhän siinä kävi, että Jemmykin tuli meille. Silloin minä kävin Jemmyllä joka päivä. Kävimme parit estekisat ja koulukisoja kävimme 55% tuloksilla, sillä en saanut Jemmyä vielä oikein kulkemaan. Kehityin hujauksia ja tuli uusia ahaa- elämyksiä.
Ilman satulaa ja suitsia!

 Kun olin tarpeeksi pitkä sain mennä äidin Olli hevosella ja sieltä tuli omia onnistumisia ja omia ahaa-elämyksiä.
Villipappa :D


Kun kiinnostuin enemmän esteistä aloimme etsimään este ponia meille. Kävimme katsomassa 4 ponia yhtä ruunaa, 2 tammaa ja Palloa. Ruunan piti tulla meille mutta se ei sitten tullutkaan. Tammat menivät toisiin paikkoihin ja olimme jo vähän luovuttamassa. Pallon omistaja soitti äidille loppuksesästä, että onkos meillä vielä ponia? Äiti jutteli omistajan kanssa. Ensin äiti sanoi ,että meille EI tule oria. Omistaja sai kuitenkin suostuteltua meidät katsomaan ponia. Ja taas kävi niin, että Pallo tuli meille. Pallon ansiosta olen kehittynyt huimin harppauksin vähänyli vuodessa. Tasapaino on parantunut. Vatsalihaksia pitää käyttää, kädet eivät saa heilua ja ei saa vetää ohjista! 


Hyvää Joulua!

Oijjoijjoi onpas hieno muokkaus! :D

Sara

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuka tahansa voi kommentoida blogiin. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti. Vastaan jokaiselle kommentoineelle ;).