maanantai 30. toukokuuta 2016

Tallirutiinit

Tänään katsotaankin mun tallirutiineja. Pallo on siis meillä tässä kotona ja talli on meidän perheen oma.

Koska tallimatkaa ei ole edes nimekseen aloitetaan siitä, kun päätän lähteä tallille. Tallillelähtöpäätöksen jälkeen laitan säänmukaiset tallikamat päälle ja astun ulos.  Pallon tarha on talomme kanssa samalla tasolla ja talli on vähän matalemmalla.

Vanha kuva hahmottamaan. Pallon tarha on kuvasta vasemmalla.
 Eli käyn hakemassa Pallon samalla, kun kävelen alas. Raivostuttavinta on kuitenkin se, että aamutallintekijä ei aina muista jättää Pallon narua ylös! Jos naru ei ole ylhäällä joudun kävelemään alas hakemaan sen, ja uudestaan ylös hakemaan ponin. Joskus olen vaan liian laiska ja otan ponia riimusta kiinni ja tuon sen riimulla alas. (Onneksi Pallo on niin kiltti!) Ovella käymme yleensä aina ensimmäisen keskustelun tahtooko herra tulla sisälle. Hetken neuvoteltuamme Pallo astelee kiltisti talliin.


Seuraavaksi harjaan Pallon. Aloitan harjaamalla pölyt ja liat pois ja sen jälkeen selvitän Pallon harjan. Näin keväisin/kesäisin Pallo tykkää rapsutella itseään puihin. Eli se on lähes jokapäivä pihkassa. Yleensä leikkään pihkat irti kynsisaksilla, mutta välillä se on niin tahmaista ja kiinni ihossa etten saa sitä irti. Siinä se sitten on ja pysyy! Laitan vielä suojat etu ja takajalkoihin, ja vielä putsit eteen. 

Harjailun jälkeen haen "läskin", geelimäisen satulan paikallaanpitämis lätyskän. Menen lähes aina estesatulalla, sillä inhoan koulusatulaa ja menen sillä vain pakon edessä. Haen satulan ja panssarin. Laitan satulan selkään suoristan satulahuovan ja kiinnittän panssarin, sillä otan sen aina irti. Otan sen irti, koska se ei taivu muuten nätisti satulan päälle!

 Satuloinnin jälkeen laitan saappaat. Saappaat ovat kuivatushuoneessa. Kun olen laittanut saappaat, laitan kypärän joka on Pallon hyllyssä tai kaapissa. Seuraavaksi kävelen satulahuoneeseen ja haen suitset ja hupun (mikäli olen suunnitellut laittavani hupun.) Laitan suitset päähän ja hanskat käteen ja lähden ulos tallista. Kiristän Pallon panssaria kahdella reiällä. Menen aina tallinpihassa selkään. Johtuen ainoastaan siitä, että en jaksa kävellä itse kentälle :D. Kentällä kiristän toiset kaksi reikää panssaria. Otan aina raipan, mutta heitän sen myös aina pois kesken ratsastuksen! Ratsastan senverran ja sillätavalla, kun olen suunnitellut. 

Yleensä ratsastan Pallon tallinpihaan, mutta saatan myös kävellä itse. Tallinpihassa tulen alas, nostan jalustimet ja löysään vyötä. Kävellään Pallon kanssa sisälle. (Huomaa. Nyt ovella ei ongelmia.) Pysähdytään käytävälle. Riisun Pallon suitset ja laitan sille riimun päähän. Tässä välissä ruiisun kypäräni ja saappaat. Pesen kuolaimet ja otan satulan pois. Vien varusteet satulahuoneeseen. 

Harjaan Pallon karvat suoriksi ja huuhtelen jos tarvis. Vien Pallon tarhaan ja annan sille heinät jos on niiden aika.
  Tulen takaisin tallin harjaamaan pölyt ja harjausrippeet lattialta. Siivoan myös Pallon pakin hyllyyn.  
Välillä laitan Pallon ruuat:

Aamu.

1½ l Havens Sport Muesli
½ l Kauraa

(2|3 pussia heinää)

Päivä.
1l Kauraa (kesällä)
(1|3 pussia heinää)

Iltapäivä. 

(1|3 pussia heinää)


Ilta/Yö.

1½ l Havens Sport Muesli
½ l Kauraa

Pellavapuuro:
1-2dl pellavaa
1-2dl kivennäistä
1 mt inklivääriä/valkosipulia
1 mt Suolaa

(2½|3 pussia heinää)

Pallo syö paljon pieneksi poniksi, mutta käyttää kaiken ihan tarkoitukseen. 
Tästä voi todeta itse ponin olevan lihaksikas, ei lihava :)
 Kaiken oleellisen jälkeen lähden sisälle tai jään hengailemaan tallille. 

Moikka!
Sara
6 kommenttia:

 1. Kiva ja erilainen postaus!

  VastaaPoista
 2. Ihana postaus! Hessel syö samaa havens sport mueslia😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiittii! :) Se on kyl hyvä ollu Pallollekki 😊

   Poista
 3. Anonyymi30.4.17

  Kivalta kuulostaa teidän päivä!

  VastaaPoista

Kuka tahansa voi kommentoida blogiin. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti. Vastaan jokaiselle kommentoineelle ;).